Dino in windtunnel illustreert evolutie vliegen
Niet de veren, wel de spanwijdte van de vleugels was doorslaggevend voor het vliegvermogen van de eerste vliegende dinosauriërs.
Niet de veren, wel de spanwijdte van de vleugels was doorslaggevend voor het vliegvermogen van de eerste vliegende dinosauriërs.
De leefbare omstandigheden op de aarde kunnen nog zeker 1,75 miljard jaar standhouden, concluderen wetenschappers die de evolutie van zonachtige sterren bestudeerden.
Vlaamse nierspecialisten hebben met succes een niertransplantatie uitgevoerd waarbij patiënt en donor een verschillende bloedgroep hadden.
Van popcorn tot bedorven: wetenschappers lijsten tien basisgeuren op.
We kunnen niet om biologische factoren heen als we geweld willen begrijpen, stelt de eminente neurocriminoloog Adrian Raine. ‘Gewelddadig gedrag is een biosociale legpuzzel, met de hersenen als kern.’
Eiwitten ontdekt die gelinkt zijn met breed gamma aan neurologische stoornissen.
Sommige mensen met dyslexie begrijpen een tekst beter op een smartphone dan op papier.
Op de luchthaven van Zaventem heeft baan 02/20 al enkele jaren de verkeerde naam. Wiskundige Dirk Huylebrouck bracht de fout in 2010 in Eos aan het licht, en vannacht wordt het nummer gecorrigeerd.
De Vlaamse archeologen zijn allesbehalve tevreden over archeologische berichtgeving in de krant.
Waarom een goed gevoel voor ritme je een betere lezer maakt.
Vlaamse onderzoekers hebben ontdekt dat de verzadigde vetzuren in palmolie schadelijk kunnen zijn voor voor eicellen en voor embryo’s.
Hevig ruimteweer doet satellieten uitvallen, dat is de conclusie van een Amerikaanse studie, die de intensiteit van zonnewinden naast de uitval-gegevens van kunstmanen legde.
Gezonder eten, meer beweging en minder stress zorgen voor langere telomeren, de uiteinden van onze chromosomen die korter worden als we verouderen.
Diamanten hebben net als bomen vaak jaarringen, en doen er miljoenen jaren over om te groeien.
Extra schakelmolecule zet antibioticum onder invloed van licht aan of uit.
Kleinere dieren zien hun leven als het ware in slow motion. Daardoor ervaren ze dezelfde gebeurtenissen veel gedetailleerder dan grotere dieren, blijkt uit een Iers onderzoek.
Bij de inslag van een komeet op aarde kunnen aminozuren ontstaan - de bouwstenen van eiwitten.
De helft van de kankerpatiënten die een chemobehandeling krijgen, zouden door hoofdhuidkoeling minder last hebben van haaruitval.