Woekerend mos bewijst klimaatopwarming
Het zuidelijkst gelegen mos ter wereld laat er geen twijfel over bestaan: de klimaatopwarming heeft een grote en directe invloed op de ecosystemen – zeker in de poolgebieden.
Het zuidelijkst gelegen mos ter wereld laat er geen twijfel over bestaan: de klimaatopwarming heeft een grote en directe invloed op de ecosystemen – zeker in de poolgebieden.
Wetenschappers zijn erin geslaagd een klompje primitief hersenweefsel te kweken in het lab. Het kweekweefsel dient als nieuw testmateriaal voor hersenonderzoek.
De luidspreker kan leiden tot doorzichtige implantaten of geluidsdichte ruiten.
Het koudere water in tropische delen van de Stille Oceaan deed de gemiddelde temperatuur op aarde de voorbije 15 jaar minder sterk toenemen.
De ruimtevaartorganisatie wil de kwaliteit van verbeterde veiligheidsgordels en stoelen testen.
Mensen met een arme darmflora hebben vaker overgewicht, en lopen meer risico op aandoeningen zoals hart- en vaatziekten en diabetes.
China zal zijn eind dit jaar nog een eerste ruimtetuig lanceren dat op de maan zal landen. Daarover berichten Chinese media.
Nieuwe aanwijzingen dat aards leven ontstond op Mars.
Zweedse wetenschappers hebben bewijs gevonden voor het bestaan van een nieuw element in de tabel van Mendeljev.
Voor het eerst sinds zijn aankomst op Mars heeft Curiosity een stukje over onbekend terrein gereden zonder dat iemand van NASA aan het ‘stuur’ zat.
Wetenschappers begrijpen steeds beter waar het fout loopt in de hersenen van deze kinderen met dyscalculie.
De grote meteoriet die in februari neerkwam bij de Russische stad Tsjeljabinsk is lang geleden al eens sterk verhit en deels gesmolten geweest.
Gedragsonderzoek dat aan Amerikaanse universiteiten is uitgevoerd, geeft vaker een vertekend beeld.
De pillen verhogen het risico op hart- en vaatziekten en brengen geen soelaas voor gedragsproblemen.
Vissen die hun voedsel dieper in de oceaan zoeken, hebben meer kwik in hun lijf dan vissen die aan het oppervlak foerageren.
Volgens biologisch psycholoog Hans Op de Beeck (KU Leuven) bezwijkt een grote groep jonge onderzoekers aan die selectiedruk. Tijd dat iemand naar hen luistert.
Nederlands onderzoeker maakt een poreus cement dat tijdelijk kaakbot kan vervangen.
Bijna veertig jaar geleden werden in Oost-Afrika de stoffelijke resten ontdekt van ‘Lucy’, een mensachtige die waarschijnlijk een van onze directe voorouders was. Maar sindsdien hebben ook ‘Ardi’ en ‘het wezen van Burtele’ zich gemeld. Het beeld van de oorsprong van Homo sapiens wordt steeds complexer.