Stonehenge gebouwd op natuurlijke zonnewende-as
Nieuwe opgravingen bij de beroemde site van Stonehenge tonen aan dat het bouwwerk in het verlengde van een natuurlijke zonnewende-as ligt.
Nieuwe opgravingen bij de beroemde site van Stonehenge tonen aan dat het bouwwerk in het verlengde van een natuurlijke zonnewende-as ligt.
Het Tamumassief, zo'n 1.600 kilometer ten oosten van Japan, is officieel de grootste vulkaan ter wereld. Hij ligt onder zee.
Hoe kleiner de ballen van een man, hoe meer hij helpt bij de zorg voor zijn kinderen.
De schadelijke effecten van geneesmiddelen zijn veel vroeger op te sporen in urine.
In een oogopslag en zonder veel nadenken zien we het verschil tussen bijvoorbeeld één en twee appels. Negen van tien appels onderscheiden gaat een stuk moeizamer. Hoe komt dat?
Twee Amerikaanse astronomen zijn er in geslaagd om, met behulp van de infraroodsatelliet Spitzer, de afstanden van zestien koude bruine dwergen te meten.
Ouderen die een speciaal ontworpen videospelletje speelden, konden beter multitasken, onthouden en de aandacht vasthouden.
'Een kleine stap richting een betere wereld voor iedereen.'
In een gesprek is wat we zien soms belangrijker dan wat we horen.
Eerste schatting van het aantal virussen dat in zoogdieren circuleert.
De dampkring van de superaarde GJ1214b bevat veel waterdamp.
Diederik Stapel, de sociaalpsycholoog die op grote schaal wetenschapsfraude pleegde, geeft een lezing tijdens TEDx Braintrain.
Een gendefect in het binnenoor ligt mogelijk aan de basis van hyperactief gedrag, dat vaak wordt waargenomen bij kinderen met een gehoorbeperking.
Een doorzichtig implantaat in de schedel maakt de behandeling van hersenaandoeningen mogelijk zonder de schedel te moeten openen.
De piepkleine kikker Sooglossus gardineri beschikt niet over een middenoor met een trommelvlies, maar kan toch horen. Dat doet hij met zijn mond.
De vuursalamander is in Nederland zo goed als uitgestorven. Boosdoener blijkt een erg dodelijke huidschimmel.
Roet is mogelijk verantwoordelijk voor het versneld wegsmelten van Alpengletsjers in de tweede helft van de 19de eeuw.
Minihelikopters, fluisterboten, camerahutten: de makers van De Nieuwe Wildernis haalden alles uit de kast voor een documentaire over het wilde leven in de Flevolandse Oostvaardersplassen.