Eos-redactie
Met Eos verspreiden we de wetenschappen door ze in een vlot begrijpbare taal te vertalen naar het grote publiek. Via magazines, websites, apps en nieuwsbrieven bereiken we meer dan een half miljoen mensen.
Meest behandelde onderwerpen:
100 miljard beelden per seconde
Een nieuwe fotografiemethode zou in het lab tot 100 miljard beelden per seconde kieken. Daarmee kunnen wetenschappers moeilijk te observeren fenomenen in beeld brengen.
Koninginnegelei verlengt het leven
Royalactine in koninginnegelei verlengt niet alleen het leven van bijenkoninginnen, maar ook van rondwormen.
Waarom onze komkommer niet (meer) bitter smaakt
Chinese onderzoekers hebben achterhaald dat een mutatie van cucurbitacine-moleculen zorgde voor de swicht van bitter naar zoet.
Twitteraars zijn niet doorsnee
Sociologen moeten beseffen dat gegevens van sociale media een vertekend beeld van de werkelijkheid geven, stellen Amerikaanse computerwetenschappers.
Bacteriën als medicijn
Bacteriën kunnen misschien ooit ingezet worden tegen aandoeningen zoals diabetes, darmkanker, reuma en multipele sclerose.
'Een kind heeft nood aan vuiligheid'
Wij leven in een maatschappij waarin alles extreem proper, bijna steriel moet zijn. Mogelijk is dat de oorzaak van het stijgend aantal auto-immuunziekten en allergieën.
'Antibioticaresistentie is een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid'
'Als bacteriën resistent worden, keren we terug naar het tijdperk van voor de ontdekking van antibiotica, en zullen we mensen zien sterven aan vrij banale infecties, zoals een longontsteking.'
Wie kan lezen, kan ook beter zien
Leren lezen verandert de manier waarop ons brein visuele prikkels verwerkt.
Ticket naar Mars
Donderdag 4 december maakt de nieuwe ruimtecapsule van NASA, Orion, een eerste testvlucht. Een geslaagde oefening brengt de ruimteorganisatie een stap dichter bij een bemande reis naar Mars.