Eos-redactie
Met Eos verspreiden we de wetenschappen door ze in een vlot begrijpbare taal te vertalen naar het grote publiek. Via magazines, websites, apps en nieuwsbrieven bereiken we meer dan een half miljoen mensen.
Meest behandelde onderwerpen:
Wetenschappers ‘hacken’ darmbacterie
Wetenschappers zijn erin geslaagd om een veel voorkomende darmbacterie nieuwe eigenschappen te geven en in de darm van een muis te herintroduceren.
Robot kan springen dankzij flexibele materialen
Combinatie van zachte en harde materialen maakt springende robots efficiënter.
Eiwit beschermt tegen alzheimer
Kennis over lichaamseigen eiwitten biedt mogelijkheden voor therapie tegen alzheimer.
Angst is erfelijk
Hersenscans van rhesusapen tonen dat angstige ouders een 40 procent hogere kans hebben op angstige kinderen, ontdekten onderzoekers van de universiteit van Wisconsin (VS).
Moeder, waarom is het zo warm?
Europa heeft dit jaar al vroeg te kampen met een hittegolf. In België was de nacht van 3 op 4 juli de warmste nacht sinds het begin van de metingen. Van Londen tot Córdoba was het bakken. Maar waarom?
Robotaxi's kunnen verkeer groener maken
Hoe ze dat doen, laten ingenieurs zien in dit filmpje.
Waterkrachtcentrales verlagen biodiversiteit
Een onderzoek laat zien dat waterkrachtcentrales verre van milieuvriendelijk zijn; ze zijn funest voor de biodiversiteit.
Gezond BBQ'en: het kan!
BBQ'en kan gezond, maar dan moeten we wel op een aantal dingen letten.
Rwandese ‘ceremoniespringers’ waren wereldtop
Rwandese atleten die in het begin van de 20ste eeuw tijdens lokale ceremonieën hun kunnen lieten zien, hadden moeiteloos de wereldtop in het Olympische hoogspringen bereikt.