Eos Blogs
Op Eos Blogs delen experts in geneeskunde, psychologie, technologie en veel andere vakgebieden hun ideeën, verwondering en standpunten over de wetenschap. De bloggers bieden je een unieke kijk achter de schermen van de wetenschap – alsof je mee in hun lab of op het veld stapt.
Interesse om zelf te bloggen? Mail ons.
Kankervrij dankzij de kameel?
In haar zoektocht naar een betere behandeling tegen borstkanker speelt Yana Dekempeneer leentjebuur bij de kameel.
CRISPR voor DIY-biologen
De ontwikkeling van de CRISPR-Cas technologie in 2012 betekende een ware revolutie in de biologie. Het effectief toepassen van de technologie blijkt echter niet zo vanzelfsprekend. Nieuwe varianten van de techniek zorgen dat daar nu verandering in komt.
De wispelturigheid van de natuur
De geschiedenis van de biologie zit vol van uitzonderingen die de meest elegante principes van de biologen schenden. Hedendaagse biologen hopen echter de universele principes achter het leven te vinden.
Biografie van de zon
De zon is niet zomaar een ster. Sinds kort blijkt dat ze een ‘moeder’ heeft en een stel ‘broertjes’ en ‘zusjes’. Misschien heeft ze zelfs een planeet gestolen. Een bewogen biografie die ons miljarden jaren terug in de tijd katapulteert.
Onderzoekster 150 Dagen Darmflora valt in de prijzen
Begin juni ontving onderzoekster Doris Vandeputte (KU Leuven/VIB) de Ken Heaton Award voor het onderzoek dat ze voerde naar het belang van de consistentie van de stoelgang.
Spel: Het beste ontwikkelingsvoertuig
Kinderspel is geen kinderspel. Het is van vitaal belang voor een gezonde ontwikkeling. In dit artikel bespreek ik de noodzaak voor kinderen om vrij te kunnen spelen en de voordelen dat het met zich kan meebrengen.
Van groen water naar groene grondstof
Wist je dat micro-algen geschikte bouwstenen zijn voor allerlei alledaagse producten? Aan de KULAK onderzoekt Ann Verfaillie hoe je deze groene bouwstenen efficiënt kan oogsten!
Hoe ontmasker je vervalste beelden?
Artificiële intelligentie wint aan terrein in het fake news-tijdperk.
150 Dagen Darmflora: dank aan alle huisartsen!
Ik neem deel aan het project 150 Dagen Darmflora, waarbij ik 150 dagen lang stoelgang-, sport- en menstruatiedagboeken moet bijhouden. Ook mijn bloed, gewicht, heup- en buikomtrek, temperatuur en bloeddruk wordt gecontroleerd. Waarom hebben de onderzoekers net die gegevens nodig?