Eos Blogs
Op Eos Blogs delen experts in geneeskunde, psychologie, technologie en veel andere vakgebieden hun ideeën, verwondering en standpunten over de wetenschap. De bloggers bieden je een unieke kijk achter de schermen van de wetenschap – alsof je mee in hun lab of op het veld stapt.
Interesse om zelf te bloggen? Mail ons.
Podcast: Felle vrouwen en kwade daden
Ook middeleeuwse vrouwen hadden een politieke mening. En ze waren niet bang die te verdedigen.
Omgaan met een chronische ziekte: Persoonlijkheid als kwetsbaarheidsfactor
In deze blogpost omschrijft Jessica Rassart haar doctoraatsonderwerp dat zij in mei 2018 zal verdedigen. Ze focust zich op de rol van persoonlijkheid in het omgaan met een chronische ziekte.
Peulvruchten in de Haven van Antwerpen
Waar zetten peulvruchten voor het eerste voet op Europese bodem, hoe worden ze opgeslagen en wie controleert de kwaliteit van de bonen, erwten en linzen? Eos Tracé trok met 30 peulvruchtliefhebbers de Haven van Antwerpen in om het met eigen ogen te zien.
Podcast: de roodborsttapuit, de velduil en Pamela Anderson
Begijn Le Bleu trekt met wildlife filmmaker en bioloog Pim Niesten naar de vogelhut in het Verdronken Land van Saeftinghe. Ze praten over de roodborsttapuit, de velduil en Pamela Anderson.
Over lillende billen en Donald Trump
Wie kiest wat je koopt? Native advertising – reclame vermomd als nieuwsbericht – en product placement sturen je haast ongemerkt richting aankoop.
De match tussen plant en omgeving: wat maakt invasieve planten zo succesvol?
Wetenschappers vragen zich al jaren af waarom sommige uitheemse soorten invasief worden en andere niet. Een recente studie op enkele problematisch invasieve en niet-invasieve uitheemse plantensoorten in België toont aan dat we het antwoord op die vraag op de kleinste schaal dienen te zoeken.
‘Dit wordt wereldwijd de ultieme referentie voor onderzoek naar darmflora’
Aan de vooravond van de tweede maand van het 150 Dagen Darmfloraproject, zocht ik microbioloog Gwen Falony op in zijn kantoor in Leuven. Samen met Jeroen Raes is hij de hoofdonderzoeker van het Vlaams Darmflora Project.
Samen in gesprek: De kracht van een echo
Je zit met een probleem of wilt je hart eens luchten en je spreekt er iemand over aan. Echter, mensen zijn snel geneigd om een gesprek over te nemen om hun eigen ervaringen te delen. Deze blog bespreekt een luisterende houding die ervoor zorgt dat de ander wel de ruimte krijgt om zijn of haar verhaal te doen.
Studentensatelliet mag de lucht in
De kleine satelliet die leerlingen van het Gentse Sint-Barbaracollege bouwden wordt binnenkort gelanceerd.