Kim Verhaeghe
Kim Verhaeghe is redacteur fauna, flora & funga, sportwetenschap en fantastische wetenschap voor Eos Wetenschap. Hij maakt de podcast 'Vraag Het Aan".
Meest behandelde onderwerpen:
Crispr krabt de allergie van de kat
Een specifiek eiwit dat kattenallergie veroorzaakt, kan worden uitgeschakeld met de genbewerkingstechniek crispr-cas. Zet dat de deur open voor 'crispr-katten'?
Eksters zijn biologen te slim af
Australische biologen zenderden eksters om meer te leren over hun gedrag. Het experiment mislukte, maar toch leverde het onderzoek een straf nieuw inzicht op.
Kunnen we met de juiste voeding gezonder leven?
Onderzoeken naar en boeken over verantwoorde voeding spreken elkaar voortdurend tegen. Wat moeten en kunnen we nog eten vandaag, en welke impact heeft wat we eten op onze levensverwachting en -kwaliteit? Patrick Mullie, voedingsexpert aan de Vrije Universiteit Brussel, geeft antwoord.
Hersenchirurgie is een wandeling in het park
‘It’s not rocket science’ en ‘It’s not brain surgery’: het zijn twee populaire uitdrukkingen in het Engels om te zeggen dat iets echt niet zo moeilijk is. Waar komen ze vandaan? En zijn neurochirurgen en ingenieurs echt uitzonderlijk intelligent?
Kan een bepaald voedingspatroon ons langer en gezonder laten leven?
Wat moeten en kunnen we nog eten, en welke impact heeft wat we eten op onze levensverwachting en levenskwaliteit? Patrick Mullie, voedingsexpert aan de Vrije Universiteit Brussel, geeft antwoord in onze podcast Vraag Het Aan.
Uniek filmpje van pril menselijk embryo
Nederlandse wetenschappers hebben een zes weken oud menselijk embryo van amper 3 millimeter groot met ongekend hoge resolutie in beeld gebracht. Ze gebruikten daarvoor micro-CT, een nieuwe beeldvormende techniek.
Artistieke apen hebben een unieke stijl
Orang-oetans kunnen tekeningen maken die hun persoonlijkheid en gemoedstoestand weerspiegelen.
Hoe schattige eendjes de scheepvaart inspireren
Een nest eendenkuikens dat in een nette rij achter hun moeder aan peddelt. Het is een vertederend tafereeltje dat vanaf de oever vaak met oh’s en waw’s wordt toegejuicht. Waarom zwemmen de eendjes in deze formatie?
Leuvense onderzoekers willen het luistervermogen aanscherpen
De standaardtest om gehoorschade op te meten houdt geen rekening met luisterproblemen in specifieke omgevingen, zoals op een receptie of in een restaurant. Met een nieuwe test en een app willen Leuvense onderzoekers die problemen signaleren en verhelpen.