Kim Verhaeghe
Kim Verhaeghe is redacteur fauna, flora & funga, sportwetenschap en fantastische wetenschap voor Eos Wetenschap. Hij maakt de podcast 'Vraag Het Aan".
Meest behandelde onderwerpen:
Hoe vissenscheten een diplomatieke rel veroorzaakten tussen de Sovjet-Unie en Zweden
Jij doet het (jawel). Honden doen het. Duizendpoten doen het. Dinosaurussen deden het. Vogels doen het niet, maar ze kunnen het wel als ze dat zouden willen. In hun Ultieme veldgids voor dierlijke flatulentie bundelen zoöloog Dani Rabaiotti en ecoloog Nick Caruso alles wat je eigenlijk nooit wilde weten over scheten.
Eindhoven wil luchtvervuiling vangen met fijnstofzuigers
De stad Eindhoven experimenteert de komende drie maanden met reuzenstofzuigers die fijnstof uit de lucht vangen. We spraken met betrokken bouwfysicus en windexpert Bert Blocken van de TU Eindhoven.
Burgerwetenschappers ontdekken zes nieuwe keversoorten
Een unieke expeditie met burgerwetenschappers trok dit najaar tien dagen lang door een stuk ongerept regenwoud in Borneo. De groep kwam terug met zes onbekende keversoorten.
Dood en verderf in het kleinste kamertje
Een studie over de gevaren van langdurig toiletzitten leidde me naar een klein kamertje waar pijn nooit veraf is.
De wetenschap van irritant gedrag
Tijdens een theaterstuk of filmvertoning hoesten mensen echt vaker.
In het kort: fipronil
Hoe gevaarlijk is het insecticide voor onze gezondheid, en waarom kwam het in eieren terecht?
Fossielenjagers
Buiten het seizoen en op gure dagen, dan kruipen de fossielenjagers uit hun schelp. Ze zoeken urenlang naar overblijfselen die miljoenen jaren oud zijn. Ook thuis zijn ze nog lang bezig met kappen en vernissen. Eos trok naar Cap Blanc-Nez met twee enthousiaste gidsen.
‘Slimme gebouwen kunnen in de toekomst zelf een brand blussen’
Brandveiligheidsexpert José Luis Torero ontwikkelt een systeem dat gebouwen in staat stelt om op basis van meetgegevens een brand automatisch te controleren. Zo lopen brandweerlui minder gevaar of hoeven ze zelfs helemaal niet meer uit te rukken.
Ruimterobot verkent grot
Ruimtevaartorganisatie ESA test een nieuwe, zeer wendbare drone die botsingen met rotsen kan verdragen. De drone is ideaal om onbereikbare grotten te verkennen.