Kim Verhaeghe
Kim Verhaeghe is redacteur fauna, flora & funga, sportwetenschap en fantastische wetenschap voor Eos Wetenschap. Hij maakt de podcast 'Vraag Het Aan".
Meest behandelde onderwerpen:
Hoe kiezen vogelouders welke jongen ze voeden?
Ongeduldig schreeuwende bekjes. Geen tijd om na te denken, maar uw keuze is er eentje van leven of dood. Als u een vogel was, welke van deze bedelende bekjes zou u dan voeden?
Druk? Ga toch met je schildpad wandelen!
‘Druk, druk, druk!’ Als we het tijdens korte ontmoetingen op straat graag over het weer hebben, dan nog veel liever over hoe gejaagd ons leven wel niet is. De wekker op half zeven. De file. De meerkamp op het werk. En thuis - jawel, zelfs daar - druk, druk, druk. En wanneer spreken we nog eens af? (Of heb je het te druk?)
Gefermenteerd wortelsap bevat goudmijn aan gezonde bacteriën
Thuis gefermenteerd wortelsap bevat een goudmijn aan melkzuurbacteriën die nuttig zijn voor onze gezondheid. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Antwerpen.
Wat is het zika-virus?
Experts zijn bezorgd over de snelle verspreiding van het zika-virus, dat verlamming en hersenschade bij ongeboren kinderen kan veroorzaken. Wat is het virus en waarom is het zo gevaarlijk?
Waarom vrouwen niet grappig (mogen) zijn
Arrogant of grappig? De radde tong van ‘De Slimste mens Ter Wereld’-deelneemster Danira Boukhriss verdeelt de meningen. Mogen vrouwen niet grappig zijn?
‘Binnenkort ontdekken we donkere materie’
Francis Halzen heeft de prestigieuze Balzan-prijs 2015 gewonnen. Onder impuls van de Belg, die al vele jaren in de VS actief is, werd op Antarctica de grootste neutrinodetector ter wereld gebouwd.
Bio-ingenieurs zoeken Antwerpenaars die wortelsap willen fermenteren
Groenten fermenteren is in, maar hoe gezond zijn ingemaakte wortels? Fermenteer je eigen wortels – uit eigen tuin of uit de winkel – en de Universiteit Antwerpen zoekt het voor je uit.
Nobelprijskandidaat stierf in de loopgraven
Precies honderd jaar geleden stierf Henry Moseley aan het front. De beloftevolle wetenschapper had de wetenschap nog grote bijdragen kunnen leveren.
Eindhovense voetbalrobots verdedigen wereldtitel
Volgende week begint het WK robotvoetbal in China. Zijn de Nederlandse titelverdedigers er klaar voor? Eos bezocht het 'trainingscentrum' in Eindhoven.