Eos-redactie
Met Eos verspreiden we de wetenschappen door ze in een vlot begrijpbare taal te vertalen naar het grote publiek. Via magazines, websites, apps en nieuwsbrieven bereiken we meer dan een half miljoen mensen.
Meest behandelde onderwerpen:
De mestkarren van de natuur
Walvissen en andere grote beesten speelden ooit een belangrijke rol bij het wereldwijde transport van voedingsstoffen, maar hun bijdrage is dramatisch geslonken.
Waar laten we onze herinneringen?
Ons brein heeft aparte vakjes voor grote herinneringen en voor details. Dat achterhaalden Nijmeegse onderzoekers aan de hand van de game The Sims.
Zonnecrème schaadt koraalriffen
Wat goed is voor onze gezondheid is dat niet voor koraalriffen, die door onze smeerlust aan DNA-schade en verbleking lijden.
'Spookachtige invloed op afstand' bestaat wel
Wetenschappers van de TU Delft hebben aangetoond dat de 'spookachtige invloed op afstand', die Einstein weigerde te aanvaarden, echt bestaat.
Alzheimergen doet jongeren verdwalen
Jongeren met een genetisch risico op alzheimer raken sneller gedesoriënteerd. Desoriëntatie is daarom een mogelijke voorspeller van de ziekte.
13 graden Celsius optimaal voor economie
Economische activiteit piekt bij een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 13 graden en lijdt wellicht meer onder de klimaatverandering dan gedacht.
Na de sms-duim, de app-nek
Jongeren die uren boven hun smartphone of tablet gebogen zitten, riskeren schade aan de nek.
Bedwants maakt comeback
Bedwantsen zijn terug van weggeweest. Hoe kunnen we hun opmars stoppen?
Reproductie zeeschildpadden in de knoop
Stijgende temperaturen veroorzaken een tekort aan mannelijke zeeschildpadden.