Eos-redactie
Met Eos verspreiden we de wetenschappen door ze in een vlot begrijpbare taal te vertalen naar het grote publiek. Via magazines, websites, apps en nieuwsbrieven bereiken we meer dan een half miljoen mensen.
Meest behandelde onderwerpen:
De laatste woorden van Oliver Sacks
De Britse neuroloog en psychiater Oliver Sacks, die vorige zondag overleed, geeft in zijn autobiografie een boeiende inkijk in zijn leven en werk.
Cannabis verandert brein en verhoogt risico op schizofrenie
Jongens die geregeld een joint opsteken lopen meer risico om op latere leeftijd schizofrenie te ontwikkelen. Onderzoekers hebben nu ook een link ontdekt met hun hersenontwikkeling.
Hoe je als kleine Vlaming binnen raakt in een Amerikaanse topuniversiteit
Droom je ervan om in de Verenigde Staten te studeren? De 17-jarige Ethan Strijbosch is aan zijn avontuur begonnen, hij studeert er luchtvaarttechniek. Hoe het hem vergaat, kan je volgen op Scilogs.
Magneetstimulatie stopt bedplassen
Onderzoekers hebben misschien een oplossing gevonden voor bedplassen: magnetische stimulatie.
Zware metalen leidden 415 miljoen jaar geleden tot massaal uitsterven
Zo’n 485 tot 420 miljoen jaar geleden stierf ongeveer 85 procent van de ongewervelde zeedieren uit. In misvormd fossiel plankton vonden onderzoekers hoge concentraties zware metalen.
Scientific American bestaat 170 jaar
Op donderdag 28 augustus 1845 rolde het eerste nummer van Scientific American van de persen. Wat was destijds het coververhaal?
Koele voetbaltent
Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV ontwierp een speciale koepeltent die voor schaduw kan zorgen tijdens het WK voetbal van 2022 in Qatar.
Wat als… de mens er niet was geweest?
Dan liepen er ook hier olifanten en neushoorns rond.
De mens is een onverzadigbaar roofdier
De mens is gewoon een van de vele roofdiersoorten op aarde, maar onze drang om veel en vooral fitte, volwassen dieren te doden, is uniek en rampzalig voor andere voedselketens.