Geert De Vriese
Geert De Vriese is journalist, auteur van non-fictieboeken en mede-bedenker van diverse Radio 1-docureeksen.
Meest behandelde onderwerpen:
Vliegtuigen stoten meer uit dan enkel CO2
De condenssporen in het zog van een vliegtuig vormen een onderschat klimaatgevaar.
Algoritme vertaalt babygehuil
Amerikaanse onderzoekers hebben, naar eigen zeggen, een technologisch antwoord op dé vraag waar elke (groot)ouder van een baby wel eens wanhopig mee worstelt.
Een plant genaamd Pete neemt selfies en voorziet de camera zelf van stroom
Een plant een selfie laten maken, wat is daar wetenschappelijk belangrijk aan? Heel veel, stelt de Zoological Society of Londen (ZSL) die werkt aan een revolutionair flora-observatiesysteem.
"Nucleaire kist" in Stille Zuidzee lekt afval
De betonnen koepel over een enorme berg nucleair afval in de Stille Zuidzee vertoont scheurtjes, en er komen zware stormen aan.
Gekweekte stamcelpatches kunnen een alternatief zijn voor een pacemaker
Onder de vleugels van de Britse Hartstichting is een alternatief voorgesteld voor pacemakers en zelfs een harttransplantatie: een patch gemaakt uit stamcellen.
Tieners ergeren zich aan smartphoneverslaafde ouders
Een onderzoek bij ouders en hun tienerkinderen brengt aan het licht dat bijna 1 op de 4 vindt dat de andere verslaafd is aan zijn smartphone en sociale media. En dat is niet wie u wellicht spontaan denkt.
Antibiotica vervuilen wereldwijd rivieren
Hoeveel antibiotica zit er in het water van stromen en rivieren? Alarmerend veel, wijst de eerste wereldwijde studie uit.
Artificiële intelligentie spoort angsten bij kinderen op
Computergestuurde intelligentie hoeft niet per definitie Hollywoodallures te hebben om opmerkelijk te zijn. Wat dacht u bijvoorbeeld van een algoritme dat angsten en depressies bij kinderen proactief op het spoor komt?
Kunnen we Facebook-accounts beschouwen als digitaal erfgoed?
Accounts op sociale media hebben het eeuwig leven, maar hun gebruikers uiteraard niet. Een studie aan de Oxford University vertaalt die contradictie naar verrassende cijfers en vooral een cruciaal menswetenschappelijk perspectief.