Kim Verhaeghe
Kim Verhaeghe is redacteur fauna, flora & funga, sportwetenschap en fantastische wetenschap voor Eos Wetenschap. Hij maakt de podcast 'Vraag Het Aan".
Meest behandelde onderwerpen:
Ongekend vogelperspectief
Deze week ging ‘Welp’, de eerste langspeelfilm van Jonas Govaerts, in première. Voor enkele opnames werd een cameradrone gebruikt. Eos was er bij en sprak met de 'bemanningsleden'.
Experimenteel medicijn geneest apen van ebola
De experimentele therapie moet nog bij mensen op veiligheid worden getest, maar deze resultaten tonen aan dat ZMapp een veelbelovende optie is voor de behandeling van ebola.
Kanker bestrijden met bacteriën
Bodembacteriën die ons normaal ziek zouden maken, kunnen we inzetten om tumoren te bestrijden. De bacteriën eten kankercellen letterlijk weg.
Wat is ebola, en hoe gevaarlijk is het virus?
Ebola is een ernstige virusziekte. Het virus is snel en dodelijk, maar moeilijk over te dragen. Het risico op een globale pandemie is dan ook zeer klein.
Google gaat ‘gezonde mens’ definiëren
Internetgigant Google gaat zijn zoekrobot loslaten op genetische en biologische gegevens van duizenden anonieme vrijwilligers om zo een compleet beeld te maken van wat een gezonde mens precies is.
Hoe onderscheidt een klimmer zich van een sprinter?
Renners beschikken over een mix van aerobe en anaerobe spieren. De verhouding bepaalt grotendeels de specialiteit.
Neonicotinoïden: supergif voor landbouwleven
Bijen, vlinders, vissen, amfibieën en insectenetende vogels, ze lijden allen onder het gebruik van neonicotinoïden, een klasse van populaire pesticiden.
Graven als hobby
Wie graag geregeld wil helpen bij opgravingen, kan daarvoor terecht bij de AWN – Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie. De leden assisteren beroepsarcheologen in Nederland, België en Duitsland.
Uw smartphone en u delen hetzelfde microbioom
Uw mobiele telefoon zegt veel over de beestjes die op uw lijf leven. En die beestjes zeggen dan weer veel over uw gezondheid.