
Kim Verhaeghe
Kim Verhaeghe is redacteur fauna, flora & funga, sportwetenschap en fantastische wetenschap voor Eos Wetenschap. Hij maakt de podcast 'Vraag Het Aan".
Meest behandelde onderwerpen:


Belgisch fossiel biedt nieuw inzicht in evolutie kat- en hondachtigen
Fossielen die gevonden werden in het Vlaams-Brabantse Dormaal bieden nieuwe inzichten in de evolutie van vleesetende zoogdieren zoals honden en katten, maar ook leeuwen, beren en zeehonden.


Wetenschappelijk champagne schenken
Bubbelfysicus Gerard Liger-Belair bestudeert hoe champagne het smaakvolst geserveerd wordt. Hij leerde ons al dat grote flessen betere champagne schenken en dat je champagneglazen met de hand droogt. Een overzicht champagnewetenschap.


Aardbeien meten luchtkwaliteit
In Antwerpen worden komend voorjaar aardbeiplantjes ingezet als meetstations voor fijn stof. Het is de eerste keer dat dergelijke biomonitoring op zo’n grote schaal wordt toegepast.

LHC klaargestoomd voor nog meer 'exotische fysica'
Eos werd deze week rondgeleid in de Large Hadron Collider (LHC) en vernam wat het CERN nog van plan is met het toestel dat een van de grootste wetenschappelijke ontdekkingen ooit voortbracht.

Vlaamse boeren gingen zelden vreemd
In de voorbije 200 jaar zijn veel minder 'bastaardkinderen' geboren dan we dachten. Dat blijkt uit genetisch onderzoek.

WK voor zonnewagens van start
Komende zondag start de tweejaarlijkse Solar Challenge. Ook drie Nederlandse en een Leuvens team strijden om de titel van 'meest efficiënte zonnewagen ter wereld'.

Arme darmflora, arme gezondheid
Mensen met een arme darmflora hebben vaker overgewicht, en lopen meer risico op aandoeningen zoals hart- en vaatziekten en diabetes.

Bang voor de wiskundeles
Wetenschappers begrijpen steeds beter waar het fout loopt in de hersenen van deze kinderen met dyscalculie.

‘Robots kunnen voor oma zorgen’
Een robot die Mars verkent, dat vinden we leuk. Een robot als soldaat of fabrieksarbeider is ook nog oké. Maar een gevoelloos toestel dat voor oma of de kinderen zorgt? No way! Robotica-onderzoeker Bram Vanderborght gaat in de tegenaanval, en legt uit waarom robots de gezondheidszorg vooral ten goede zullen veranderen.