Liesbeth Gijsel
Liesbeth Gijsel is hoofdredacteur van Eos Psyche&Brein en coördinator van Iedereen Wetenschapper, het platform van Eos voor burgerwetenschap. Ze schrijft vooral over psychologie en hersenonderzoek. Ze juicht de nieuwe trend van citizen science toe en laat zich af en toe verleiden om zelf deel te nemen aan een project. In haar vrije tijd houdt ze vooral van bloggen en hardlopen.
Mail: Liesbeth.Gijsel@eos.be
Twitter: @L_Gijsel
Meest behandelde onderwerpen:
Experimenten: de motor van kennis
Waarom, waarom, waarom? De vragenstroom van de gemiddelde driejarige drijft menig ouder tot wanhoop. Toch zouden we die waaromfase beter koesteren.
Slaap verraadt dementie
Wie veel beweegt in bed tijdens de droomfase van de slaap, loopt een hoger risico om dementie of parkinson te krijgen.
Duwtje in de rug voor burgeronderzoek naar luchtkwaliteit
Vlaanderen lanceert een website en een app voor gemeentes en inwoners die willen weten hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit in hun buurt.
Is het je eigen schuld als je je niet gelukkig voelt?
Tijd. Dat noteerde mijn moeder, half grappend, op haar verlanglijstje voor de Sint een goeie vijfentwintig jaar geleden. Ik vond het maar bizar. Vandaag moet ik ongeveer even oud zijn als zij toen. En god, wat droom ik van tijd!
De digitale generatie
Jongeren kunnen niet meer zonder hun smartphone. Is dat een zegen of een vloek?
Help de wetenschap, bestudeer je vijver
De provincie Limburg zoekt burgerwetenschappers om de kwaliteit van en het leven in zijn vijvers te onderzoeken.
Bizar, bijzonder en toch doodgewoon
Niets is wat het lijkt. En: het kan de beste overkomen, ook mij. Dat was wat voortduren door mijn hoofd flitste bij het samenstellen Eos Special Casestudy's in de psychologie vol verhalen van patiënten die het slachtoffer werden van hun brein.
Over lillende billen en Donald Trump
Wie kiest wat je koopt? Native advertising – reclame vermomd als nieuwsbericht – en product placement sturen je haast ongemerkt richting aankoop.
Wetenschap is macht – ook voor jou
Op de Grote Schelpenteldag kan je wetenschappers helpen om de schelpendiversiteit aan de hele Belgische kust in kaart brengen. Maar waarom zou je dat eigenlijk doen, je "gratis" inzetten voor de wetenschap?